zakenvrouw van het jaar


zakenvrouw van het jaar 1.0

succesvolste, belangrijkste zakenvrouw van het jaar; ook: titel van succesvolste, belangrijkste zakenvrouw van het jaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zakenvrouw van het jaar…

is een vrouw; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is succesvol; is belangrijk

    Algemene voorbeelden


    Thecla Bodewes (43), is Directeur Eigenaar van Scheepswerven Bodewes, Scheepswerf De Kaap en Maritima Green Technology. Ze is maandag 21 maart door Minister-President Mark Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2011. Bodewes gaf aan deze titel vooral te zien als een eerbetoon aan Nederland als krachtig maritiem land.

    http://www.theclabodewes.nl/,

    De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt begeleid door mevrouw A.D. Rensen, directeur van het Noorder Dierenpark in Emmen en Zakenvrouw van het Jaar 1992.

    Meppeler Courant,

    De prijs voor Zakenvrouw van het jaar: de 'Prix Veuve Clicquot,' wordt jaarlijks uitgereikt om vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management te stimuleren. De onderscheiding is een eerbetoon aan de jonge weduwe Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin en wordt toegekend aan een zakenvrouw met eigenschappen als: visie, leidinggevende capaciteiten, dynamisch, creatief, innovatieve gaven en doorzettingsvermogen.

    http://www.zorgwelzijn.nl/web/Actueel/Nieuws-/Zakenvrouw-van-het-jaar-pleit-voor-schuldhulp.htm,

    De zakenvrouw van het jaar vertelde achteraf aan Van Erp hoe ze desgevraagd vijf minuten aan Máxima had mogen uitleggen hoe zij zakenvrouw was geworden. Dat was alles, maar zij kan er nog een leven lang op teren en jaloerse medeburgers over vertellen.

    NRC,

    Een radicale zakenvrouw in schulden. Jet Creemers, zakenvrouw van het jaar 1994, is directeur/eigenaar van 's lands eerste geprivatiseerde bedrijf in de sociale sector. Van vurig aanhangster van de collectieve sector ontpopte ze zich tot een rasechte ondernemer, gespecialiseerd in hulp aan huishoudens met schulden.

    NRC,

    Vorig jaar schreef de directeur van Planpraktijk, die in 1994 een prijs kreeg voor vernieuwend ondernemerschap èn werd uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar, een boek getiteld 'Wie zal dat betalen. Privatisering in de sociale sector.'

    NRC,